Родна ракета №1 Григор Димитров даде обширно интервю, в което говори

...
Родна ракета №1 Григор Димитров даде обширно интервю, в което говори
Коментари Харесай

Григор: Имах куп предложения да ме натурализират, но за мен е от огромно значение, че съм българин

Родна ракета №1  Григор Димитров даде обстойно изявление, в което приказва за нещата, които е научил от пандемията от ковид, кариерата си, бъдещите си проекти, както за гордостта, която изпитва, че е българин.

" Когато ми споделиха, че имам ковид напряко останах без мирис. Бях срещнал толкоз доста хора по това време, в това число и фамилии с деца. Първото нещо, което направих бе да ги уведомя, че съм сположителна проба. Това включваше и моето семейство. За благополучие никой не пострада``. 

``След това бе значимо да изпратя вярното обръщение до допустимо най-вече хора. Не съм се срамувал, можех да си замълча, само че желаех всички да знаят, че без значение кой си, с какво се занимаваш и в какъв брой добра форма си, можеш да се заразиш``.

``Положителната проба пристигна в доста несъответствуващ миг. Бях съумял да се опазя толкоз дълго време, а също по този начин бях положил и много труд. Това бе моментът, в който да мога да упражнявам в допълнение, защото предната година имах проблеми с рамото. Сега имах късмет да наваксам. Когато те удари заболяването няма какво да направиш, с изключение на да приемеш обстановката и да я използваш, с цел да си направиш самооценка``. 

``За мен това бе време, в което да науча нещо ново. Бях благополучен, че към мен има толкоз доста страхотни хора - фамилията ми, екипът ми, хората, които ме обичат. След това започнах да играя, само че не бях на нужното равнище - физически и душевен. Лека бавно обаче открих ритъма си и се върнах към нормалното``.

``Сега виждам да се любувам на дребните моменти, които постоянно неглижираме - няма значение дали е хубав залез, или просто да изпия едно кафе с другари. Приемаме за даденост доста от нещата в живота ни, само че това е обикновено. Все отново животът се движи на доста високи обороти, а хората си слагат цели, които им лишават доста повече от вниманието. Мисля си, че в този момент вероятността се промени``.

``Скоро ще стана на 30 години, само че не съм мислил доста по този въпрос. Със сигурност обаче се вълнувам. На тази възраст не си нито млад, нито остарял. Просто влизаш в различен стадий от живота си, в който гледаш на себе си друго, разбираш себе си друго. Така можеш да се освободиш от ненужните неща към теб``. 

``Физически се усещам добре, душевен не се усещам на 30 години, което е добре. Все отново пораствам в главата си. Иска ми се да продължа да играя до момента в който тялото ми разрешава да го върша на най-високо равнище. Тенисът обаче е нещо краткотрайно, няма да бъде постоянно. Ние сме спортисти, а всеки има период на валидност. Сега изживяваме фантазиите си, само че по-късно стартира същинския живот``.

``Така с изключение на тенис, да се надявам да имам семейство в бъдеще, а също по този начин възнамерявам и да работя върху други неща, които постоянно съм желал да направя. Тогава, когато пристигна време да се сбогувам с едно нещо, ще бъда подготвен за другото с отворени прегръдки и разчувствуван за идната глава от живота си``.

``През предходната година сътворих лична фондация, която се надявам да изиграе огромна роля в бъдещето ми. Това е нещо, което постоянно съм обмислял, само че желаех да изчакам, с цел да намеря точното време. Когато бях дете и живеех в България, майка ми ме взимаше от учебно заведение и минавахме около деца, които по принцип нямаха късмет да получат помощ от някого. Спомням си по какъв начин я питах дали някой ще им помогне и тя ми отговори: „ Няма да те неистина, синко, те са в доста мъчно състояние, само че в случай че искаш да направиш нещо един ден, за какво не продължиш да играеш тенис? ". 

``Всъщност назначих майка си за шеф на фондацията. И двамата помним този диалог, тъй че той в действителност значи доста. Тя мисли по друг метод от всеки, който съм срещал през целия си живот, и мисля, че точно поради нея постоянно съм имам ексцентрични хрумвания. Тя има безкрайна позитивност и аура в себе си, подтиква ме да желая да направя последваща крачка и да реализира тази своя цел, тъй че не бих могъл да измисля по-добър човек и имам вяра, че тя ще свърши чудесна работа; не се колебая в нея нито за секунда``.

``Все още структурираме финални части от пъзела и лишава известно време, тъй като желая да покрием необятен набор, а не да се фокусираме единствено върху едно несъмнено нещо. Опитваме се да намерим метод да подкрепим колкото се може повече хора, без значение дали става въпрос за фамилии, деца или възрастни, или другояче казано всички, които се нуждаят от нужната помощ за прогрес в живота. Определено съм разчувствуван за сходно начинание, само че това в същото време е и огромно предизвикателство``. 

``Чувствам се като един от дребното късметлии, които имат семейство като моето. Всеки член от него е съдействал по друг метод в живота ми. Научих доста от всеки от тях и просто желая да дам нещо от себе си в подмяна, тъй че виждам фондацията като метод да обезщетявам отсъствието от фамилията и страната си``.

``Да играя за България, има голямо значение за мен. Цялото ми семейство към момента живее там и се пробвам да се връщам, когато мога. Получавах куп оферти през кариерата си да играя за разнообразни страни и се гордея с обстоятелството, че в никакъв случай не съм помислял да взема сходни решения. Горд съм, че съм българин, и това постоянно е било част от мен``. 

``Преследването на фантазията ми да стана тенисист означаваше, че трябваше да се отдалеча доста рано в живота си, само че към момента съм същият човек, какъвто бях тогава. Паспортът ми и знамето до името ми са български и не преставам да се усещам като част от страната си. Много съм благополучен, че можем да имаме история и в мъжкия тенис, изключително след постигнатото от сестрите Малееви при дамите. Това е голямо достижение за мен, само че също по този начин се надявам, че фондацията ще подсигурява, че наследството, което оставям за страната си, не е единствено за това, което съм постигнал на корта``. 

``Живеем във време на неустановеност и всичко се трансформира всеки ден, където и да сте по света. Сигурен съм обаче в едно - можем да останем в сегашния миг, да го оценим, да му се насладим, след което да излезем и да дадем 100% от себе си - на и отвън корта - и това е всичко, което можем да желаяме. Контролирайте това, което имате опция да управлявате! ", сподели Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР